Matematik

Bestemt integral

15. december 2016 af havendeligdag (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp:

På figuren er vist grafen for en funktion f. Sammen med x-aksen afgrænser grafen for f to punktmængder M1 og 2 M .

Det oplyses, at arealet af M1 er 16 , og at integralet af f(x)=-10,5, hvor den øvre grænse er b og nedre er a.

a) Bestem tallet integralet med øvre grænse 0 og nedre grænse a, af f(x)

b) Bestem arealet af M2

Håber på hjælp. Gerne en forklaring på metoden 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af mathon

Medsend figuren.


Svar #2
15. december 2016 af havendeligdag (Slettet)

#0

Hjælp:

På figuren er vist grafen for en funktion f. Sammen med x-aksen afgrænser grafen for f to punktmængder M1 og 2 M .

Det oplyses, at arealet af M1 er 16 , og at integralet af f(x)=-10,5, hvor den øvre grænse er b og nedre er a.

a) Bestem tallet integralet med øvre grænse 0 og nedre grænse a, af f(x)

b) Bestem arealet af M2

Håber på hjælp. Gerne en forklaring på metoden 

Tak

Vedhæftet fil:Integral.JPG

Svar #3
15. december 2016 af havendeligdag (Slettet)

#0

Hjælp:

På figuren er vist grafen for en funktion f. Sammen med x-aksen afgrænser grafen for f to punktmængder M1 og 2 M .

Det oplyses, at arealet af M1 er 16 , og at integralet af f(x)=-10,5, hvor den øvre grænse er b og nedre er a.

a) Bestem tallet integralet med øvre grænse 0 og nedre grænse a, af f(x)

b) Bestem arealet af M2

Håber på hjælp. Gerne en forklaring på metoden 

Tak

Vedhæftet fil:Integral.JPG

Svar #4
15. december 2016 af havendeligdag (Slettet)

Hov, der blev lige sendt en gang for meget :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2016 af mathon

              \int_{a}^{b}f(x)\, \mathrm{d}x=-10{,}5=\mathbf{\color{Red} \int_{a}^{0}f(x)\, \mathrm{d}x}+\int_{0}^{b}f(x)\, \mathrm{d}x

              -10{,}5=-16+\int_{0}^{b}f(x)\, \mathrm{d}x

              A_{M_2}=\int_{0}^{b}f(x)\, \mathrm{d}x=\mathbf{\color{Red} 16}-10{,}5=5{,}5


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2016 af peter lind

a) arealet af M1 med modsat fortegn

b) Integralet fra a til b er -M1+M2


Svar #8
15. december 2016 af havendeligdag (Slettet)

Selvfølgelig! Mange tak!


Skriv et svar til: Bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.