Matematik

matematik det haster!!!

16. december 2016 af Emmaa1212 - Niveau: 9. klasse

hej jeg er virklig i tvivl over denne opgave, og er virklig tidpresset. jeg håber at i kunne hjælpe mig
 

opgaven lyder sådan:

I sin fritid dyrker Sarah konkurrencedans. Der er 16 piger og 9 drenge på holdet. Til det årlige bal stiller Sarah op i Tango, Cha Cha Cha og Wienervals. Der er lodtrækning om dansepartnerne.

A. Hvad er sandsynligheden for, at Sarah trækker en dreng til den første dans?

B. Hvad er sandsynligheden for Sarah trækker en dreng til den første dans og en pige til den anden dans?

C. Hvad er sandsynligheden for Sarah skal danse alle dansene med en pige?

håber at i kunne hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af PeterValberg

Mulige dansepartnere til Sarah:  15 + 9 = 24  
(jeg trak Sarah fra pigerne, hun kan jo ikke danse med sig selv)

a) Der er 9 drenge ud af 24 mulige, så sandsynligheden er:  p(d) = 9/24 = 3/8 

b) Sandsynligheden for en pige er:   p(p) = 15/24 = 5/8
For at finde sandsynligheden for en dreng i første dans og en pige i næste
skal du multiplicere sandsynlighederne for de individuelle hændelser:

p(d,p) = p(d)·p(p) = (3/8)·(5/8) = 15/64 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.