Fysik

Finde største og mindste hastighed af en planet

17. december 2016 af Astamunch (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej,

Jeg skal finde den største og den mindste hastighed af Mars og Jorden. Jeg har fundet den største og den mindste afstand til solen, altså rp og ra. Og jeg har fået givet banehastigheden (den gennemsnitlige vil jeg skyde på), og jeg kender forholdet mellem hastighederne og afstandene: va * ra = vp * rp.

Håber nogle kan hjælpe det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af peter lind

Af energibevarelse får du at hastigheden er størst ved mindste afstand og mindst ved største afstand


Svar #2
18. december 2016 af Astamunch (Slettet)

Ja, men hvordan regner jeg hastighederne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2016 af peter lind

Du har jo en hastighed, Brug den til at finde total energien


Svar #4
18. december 2016 af Astamunch (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2016 af peter lind

på hvad ?   Din beskrivelse af opgaven er mangelfuld


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2016 af Number42 (Slettet)

Du kunne jo sætte gennemsnits afstanden Rg=149 597 906 km gange gennemsnits hastigheden Vg=107118Km/h  lig med Va Ra= Vp*Rp

Jeg ved ikkehvor godt et estimat det er men helt tosset er det ikke, hvis du virkelig ikke har anden information.


Skriv et svar til: Finde største og mindste hastighed af en planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.