Matematik

Geometri

19. december 2016 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej

jeg har brugt næsten 2 dage for den opgave uden held !!

er der nogle der kan hjæple lidt

I et koordinatsystem er givet en trekant med hjørnepunkter

A(8,0) A(8,0) ,  B(5,6) B(5,6)  og  C(−2,0) C(−2,0)

a) Du skal bestemme  koordinaterne til centrum for trekantens indskrevne cirkel indskrevne cirkel.

b) Du skal bestemme  længden af radius i trekantens indskrevne cirkel indskrevne cirkel.

vh/en nysgerrrig elev


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2016 af PeterValberg

Bemærk, at vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt
er centrum for trekantens indskrevne cirkel

samme opgave er diskuteret tidligere i denne tråd < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. december 2016 af DeepOcean

hej igen

hvordan finder jeg vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt ?

der er den jeg har problemet med ..og tråd viser ikke hvordan man finde  vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt?

vh/Deep Ocean


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2016 af mathon

…vinkelhalveringslinjens punkter har samme afstand til vinklens ben.

Herudfra kan opstilles to afstandsligninger med to ubekendte.


Svar #4
19. december 2016 af DeepOcean

med den løsning får jeg y = 3,59 men i facitliste står 2,31 ..det er lidt for meget forskel ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2016 af StoreNord

https://da.wikipedia.org/wiki/Vinkelhalveringslinje


Svar #6
19. december 2016 af DeepOcean

jeg kan ikke får skæringspunkt til (4,26 : 3,31) som der står på facite


Svar #7
19. december 2016 af DeepOcean

der burde være end simple måde at regne jeg synes den i wikipedia er meget komplexere løsning ....


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2016 af PeterValberg

Med GeoGebra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #9
20. december 2016 af DeepOcean

Hej Igen

jamen eleverne skal lære hvordan man løse den med  geometriske regler og ikke med Geogebra

den opgave er stadigvæk mysterium ,jeg har tjekke mange matematik bøger for at finde løsning ,

det står kun at " vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt er centrum for trekantens indskrevne cirkel "

og den kan ikke bruges så meget. Problemet at man skal finde linjen for hver enkelt vinkelhalverings og kyrdse dem sammen men jeg savner resultet og ikke kun fine regler..

kære folk er der nogle som kan hjælpe lidt mere med den opgave!!

vh/Deep Ocean


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2016 af mathon

Punkter på v_C opfylder:
                                                \frac{6x-7y+12}{\sqrt{6^2+(-1)^2}}=y               har samme afstand til \angle C's ben

Punkter på v_A opfylder:
                                                \frac{-2x-y+16}{\sqrt{(-2)^2+(-1)^2}}=y        har samme afstand til \angle A's? ben

Skæringspunktet S opfylder
begge ligninger:
                                                 S=\left (4{,}25567\; ; 2{,}31412\right )

Vinkelhalveringslinjerne i en trekant skæres i ét og samme punkt.


Svar #11
20. december 2016 af DeepOcean

jeg får den først afstand til    7y -6x -12 /  v( 7^2 + ?(-6)?^2 )( √7+ 6)

! så får vi en anddn linjen og hvis vi krydse den men vA så krydspunkt vil være x= 5 !


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. december 2016 af mathon

Cirklens ligning:
                                       (x-c_1)^2+(y-c_2)^2=r^2

Trekantens
indskrevne cirkel:
                                       (x-4{,}25567)^2+(y-2{,}31412)^2=2{,}31412^2


Svar #13
21. december 2016 af DeepOcean

Jamen i den første linjen skal ikke være 6^2 istedet for 1^2

Brugbart svar (1)

Svar #14
22. december 2016 af mathon

korrektion af tastefejl:

Punkter på v_C opfylder:
                                                \frac{6x-7y+12}{\sqrt{6^2+(-7)^2}}=y               har samme afstand til \angle C's ben

Punkter på v_A opfylder:
                                                \frac{-2x-y+16}{\sqrt{(-2)^2+(-1)^2}}=y        har samme afstand til \angle A's? ben

Skæringspunktet S opfylder
begge ligninger:
                                                 S=\left (4{,}25567\; ; 2{,}31412\right )

Vinkelhalveringslinjerne i en trekant skæres i ét og samme punkt.


Svar #15
22. december 2016 af DeepOcean

når jeg sætter de to vinklehalvering sammen får jeg ikke same skæringpunkt som du får ,,

vil du være venlig og skrive menual mellem regninger istedet for at taste i lommeregnet ..

jeg er lidt gamle dag type ,kan lide at regne i håndet...:)

jeg får den til x = 3,106 ,,måske min beeregning er forket,,,

har du mulighed at skrive mellem reninger for skæringspunkt mellem to nævbt linjer,?


Svar #16
22. december 2016 af DeepOcean

hej igen

det lykkedes nu at få x til 4,2655 men jeg har et spørgsmål :

hvorfor skriver vi afstand fra vinkelhalverings ligninger til vinkel C's ben = y ??

kan vi ikke kalder den fx Q eller W , fordi y man kan bruge den med selv beregninger med afstand

men hvis vi kalder afstand fx w eller q så får vi ikke resulatet !!

Mange tak ofr jeres hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #17
22. december 2016 af mathon

\angle C's højre ben er en del af x-aksen, som  har ligningen

                                                      y=0
som formemlt kan skrives:
                                                      0x+1y+0=00x+1y+0=0.

trekantens indre punkters afstand
til denne er:
                                                      \frac{0x+1y+0}{\sqrt{0^2+1^2}}=\frac{y}{1}=y
                     


Svar #18
23. december 2016 af DeepOcean

1000 Tak .meget gor besvarelse .Nu lykkes det


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.