Kemi

Hjælp til kemi opgave i min aflevering

22. december 2016 af Michel0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en aflevering for, og i den er der en opgave som er virkelig svær, synes jeg. Derfor ville jeg høre om jeg kunne få noget hjælp herfra:

Opgaven er på vedhæftede billede:

Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe, da afleveringen skal afleveres torsdag aften... :-//

MVH.

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2016 af mathon

Bemærk:
                  …idet følgende reaktion straks forløber fuldstændig (sur væske):

             5\, H_2O_2\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 6\, H^+\; \rightarrow \; 2\, Mn^{2+}\; +\; 5\, O_2\; +\; 8\, H_2O

                   raktionsforhold:
                                                H_2O_2:MnO_4=2{,}5:1

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2016 af mathon

heraf
                        \begin{array} {c|c|c|c|c|c|c} tid/min&0{,}00&5{,}00&10{,}00&20{,}00&30{,}00&40{,}00\\ \hline mL KMnO_4&30{,}72&24{,}57&19{,}66&12{,}60&8{,}05&5{,}16\\ \hline \left [ H_2O_2 \right ]/M&0{,}100000&0{,}07998&0{,}063997&0{,}041016&0{,}026204&0{,}016797 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2016 af mathon

Hvis reaktionen er af 1.orden med hensyn til \left [ H_2O_2 \right ]
er
           \left (t\; ;\ln\left (\left [ H_2O_2 \right ] \right ) \right )   lineær.

Hvis reaktionen er af 2.orden med hensyn til \left [ H_2O_2 \right ]
er
           \left (t\; ; \left(\frac{1}{\left [ H_2O_2 \right ]} \right)\right)   lineær.

Undersøg hvilken af de lineære afbildninger, hvis R^2-værdi ligger tættest på \textbf{\textit{1.}}


Svar #5
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men jeg forstår ikke hvordan du finder frem til de tal, der er i skemaet i dit svar nr. 2 :-))


Svar #6
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

plzzzz hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2016 af Soeffi

#6 Prøv at finde ud af hvad koncentrationen af MnO4- skal være, når det forudsættes, at koncentrationen af H2O2 er 0,1 M til tiden 0.

Svar #8
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

Jeg ved slet slet ikke hvordan jeg skal finde ud af det ://


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2016 af Soeffi

\\\;[H_2O_2]=\frac{n_{H_2O_2}}{V_{tit.\;opl.}}=\frac{2,5\cdot n_{MnO_4^-}}{10\;mL}=\frac{2,5\cdot V_{MnO_4^-}\cdot c_{MnO_4^-}}{10\;mL}

For t=0 får man så:

[H_2O_2]_0=\frac{2,5\cdot 0,03072\;L\cdot c_{MnO_4^-}}{10\;mL}=0,00768\cdot c_{MnO_4^-}

...dette skal give 0,1 M, hvoraf cMnO4- kan findes.


Svar #10
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

# soeffi

jeg forstår ikke helt --> burde man ikke lave 10 mL om til L og derefter dividere - så det ender med at blive

0.7675 L/0.01 L=76.75

??????


Svar #11
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

Hjælp!!! :-(( ''

Hvad skal jeg så gøre herefter, hvordan beregner jeg så [H2O2] til de andre tidspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. december 2016 af Soeffi

#10 #9 Jo, det skal rettes til:

[H_2O_2]_0=\frac{2,5\cdot 0,03072\;L\cdot c_{MnO_4^-}}{0,01\;L}=7,68\cdot c_{MnO_4^-}


Svar #13
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

#Soeffi  vil du ikke hjælpe mig - er nemlig ret lost på hvordan jeg skal gøre nu:

Vedhæftet fil:1.PNG

Svar #14
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

hvad skal jeg fremover bruge koncentrationen af MnO4^- til?

Jeg forstår ikke hvorfor jeg skulle finde den?

Vil bare gerne være færdig med denne opgave - har siddet med den i over 3 timer nu :-(


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. december 2016 af Soeffi

#9 Man får:

\\\;[H_2O_2]=\frac{2,5\cdot V_{MnO_4^-}\cdot c_{MnO_4^-}}{10\;mL}

Dette giver med cMnO4- = 0,01302 M indsat:

\\\;[H_2O_2]=\frac{2,5\cdot V_{MnO_4^-}(mL)\cdot 0,013021M}{10\;mL}=0.003255\;M\cdot V_{MnO_4^-}(mL)


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. december 2016 af mathon

Opgaven går jo ud på at bestemme k og x

i:
                       v=-\frac{\mathrm{d}\left [ H_2O_2 \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ H_2O_2 \right ]^x

hvor  
           k er hastighedskonstanten og x er ordensnummeret.         


Svar #17
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Kæmpe tak!

- Men hvilken enhend skal jeg have til [H2O2]?


Svar #18
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

og hvordan beregner jeg en midlet værdi af hastighedskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. december 2016 af Soeffi

#18 Jeg har lavet et skema med nogle beregninger og kurver.

Det skulle fremgå at reaktionen er første orden (blå kurve er en ret linje) og hastighedskonstanten er -0,0446.


Svar #20
22. december 2016 af Michel0 (Slettet)

Tusinde tak!! Jeg har også selv lige fundet ud af at der er tale om en 1. ordens reaktion :-)

Men hvad menes der med en midlet værdi af hastighedskonstanten?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.