Tysk

Konjuktiv - er sætningen korrekt?

22. december 2016 af NielsThoegersen - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.

Jeg har fået nogle oversætningsopgaver, fra dansk til tysk, og en af sætningerne lyder således: "jeg ville være glad".

Hvordan skal denne oversættes? Der er jo både noget konjuktiv og noget infinitiv indeover, ik?

Er der sådan her: "Ich wolle weden froh"?

Tusind tak for hjælpen og god jul!

Hilsen Niels


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2016 af exatb

Som konjunktiv

Es würde mich freuen

Som datid

Ich wollte froh sein


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2016 af Stygotius (Slettet)

Du må da give os hele sætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2017 af Stygotius (Slettet)

Hmm, tja,   -hvem ønsker ikke at være glad??

"wollen og "werden" betyder ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2017 af Studentos

Ich will froh werden. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2017 af Stygotius (Slettet)

En gang til:  -Hvem ønsker ikke at være glad???

"werden" angiver fremtid

"wollen" angiver et ønske eller en vlje.

a) Ich will morgen in Berlin sein"  = Jeg vil (prøve på at) være i Berlin i morgen  (Det er mit ønske, min vilje)

b) Ich werde morgen in Berlin sein"  =  Jeg vil være i Berlin i morgen (Det er en forudsigelse af hvad der faktisk kommer til at ske)

c)  Die Schule wird drei Tage lang geschlossen sein  = Skolen vil være lukket i tre dage  (en skole har ingen vilje; derfor "wird" og ikke "will")


Skriv et svar til: Konjuktiv - er sætningen korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.