Matematik

2.grads ligning.

02. januar 2017 af jlauu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Antag følgende udbuds og efterspørgselsfunktioner:

S: P =Q^2 + 14Q + 22

D: P = -Q^2 - 10Q + 150

beregn ligevægtsmængde og pris samt illustrer.

Jeg har startet med at sætte de to funktioner lig med hinanden:

Q^2 + 14Q + 22 = -Q^2 - 10Q + 150

Q^2 + Q^2 - 4Q + 128

Jeg er tvivl om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2017 af LeonhardEuler

Det sidste udtryk er ikke engang en ligning? Ligningen derimod reduceres ligningen til 

               Q2 + 14Q + 22 = -Q2 - 10Q + 150

            2Q2 + 24Q - 128 = 0 

                Q2 + 12Q - 64 = 0 

hvilken kan løses med den traditionelle løsningsformel.


Svar #2
02. januar 2017 af jlauu (Slettet)

Kan du fortælle mig hvorfor Q2 og Q2 bliver til 2Qog ikke Q4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2017 af mathon

                 S: P =Q^2 + 14Q + 22
                                                                   P,Q > 0
                 D: P = -Q^2 - 10Q + 150

D subtraheres fra S:
                                   0=2Q^2+24Q-128\; \; \; \; \; \; Q>0

                                   Q^2+12Q-64=0

                                             Q=4

      


Svar #4
02. januar 2017 af jlauu (Slettet)

Tak Marathon.

Men hvordan kommer du frem til Q = 4?

Jeg har brugt:

d = b2 - 4ac

b = 12

a = 1

c = -64

d = 122 - 4 * 1 * (-64)

d = 144 + 256

d = 400

Q = 4 og Q = -16

Vi forkaster den negative løsning derfor Q = 4

Vi finder P således:

P = 42 + 14*4 + 22

P = 94


Skriv et svar til: 2.grads ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.