Kemi

To (meget) svære kemiopgaver

03. januar 2017 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP.

Jeg sidder med de her to opgaver, som jeg ikke kan gennemskue hvordan jeg skal løse. Nr. 2 er den sværeste, tror jeg.

1. Den første opgave er anden del i en delopgave.

Vi ønsker at fremstille 400,0 ml ren 0,01000 M opløsning af asparagin. Hvor mange mg asparagin skal der afvejes til dette.

Svar: 528 mg

Hvor mange ml 0,1000M HCl skal der tilsættes for at omdanne opløsningen til en ren opløsning af en diprot syre?

Det kan jeg simpelthen ikke gennemskue.

Den anden opgave er:

2. Prøv at bedømme antallet af molekyler med strukturen H2N-CH2-COOH i 1 liter 0,1 M sur opløsning af glycin (pH 0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2017 af mathon

1.

Der skal tilføres 0{,}004 mol H^+
hvilket kræver
                             V=\frac{0{,}004\; mol}{0{,}1000\; \tfrac{mol}{L}}=0{,}04\; L=40\;mL 0,1 M HCl.


Svar #2
03. januar 2017 af cecilied34 (Slettet)

#1

Hvordan finder du i første omgang ud af at der skal tilføres 0,004 mol H+? Altså hvordan medfører det, at opløsningen bliver til en ren opløsning af en diprot syre


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2017 af mathon

400,0 ml ren 0,01000 M indeholder n=(0{,}400\;L)\cdot \left ( 0{,}0100\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}004\;mol

dvs
           0{,}004\;mol -NH_2 skal have tilført 1 H+

hvilket kræver:
                             V=\frac{0{,}004\; mol}{0{,}1000\; \tfrac{mol}{L}}=0{,}04\; L=40\;mL 0,1 M HCl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2017 af mathon

2. 
      I denne stærkt sure opløsning vil langt hovedparten af glycin-molekylerne
      forekomme som:
                                         N{H_3}^+-CH_2-COOH

      hvorfor
      antalllet af  N{H_2}-CH_2-COOH-molekyler nærmer sig nul. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2017 af mathon

ad 1.

                                             


Svar #6
03. januar 2017 af cecilied34 (Slettet)

#3

Så det H+, der kommer på ved at tilføre de 40 ml, ætter sig på -NH2 i sidekæden, og så bliver det til en diprot syre, fordi den nu kan afgive 2 H+'er?


Svar #7
03. januar 2017 af cecilied34 (Slettet)

#4

Det kan jeg godt se, tak :)


Skriv et svar til: To (meget) svære kemiopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.