Matematik

Tangent ligning

12. januar 2017 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej.

Har brug for hjælp til denne opgave.

Grafen for f har to tagenter, som er parallelle med linjen givet ved ligningen: y = -x+1.

a) bestem en ligning for hver af disse tangenter.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

hvoraf
                 f{\, }'(x_o)=-1   med to løsninger for x_o
og tangentligningerne:
                                         y=-(x-x_{o1})+f(x_{o1})

                                         y=-(x-x_{o2})+f(x_{o2})
reduceret 
til:
                                         y=-x+\left (x_{o1}+f(x_{o1}) \right )
                                         y=-x+\left (x_{o2}+f(x_{o2}) \right )


Svar #2
12. januar 2017 af Asef (Slettet)

Betyder det, at jeg skal sætte f'(x)= -1

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2017 af mathon

            Ja!


Svar #4
12. januar 2017 af Asef (Slettet)

Så får jeg kun en løsning. Jeg får det til 1/5

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2017 af mathon

Yderligere hjælp er ikke mulig uden oplysning om funktionen f(x).


Svar #6
12. januar 2017 af Asef (Slettet)

Jeg har vedhæftet alle oplysninger.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2017 af mathon



Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2017 af mathon


            f{\, }'(x)=\frac{2x\cdot (x-2)-(x^2+4)\cdot 1}{(x-2)^2}=\frac{x^2-4x-4}{(x-2)^2}\; \; \; \; \; \; \mathbf{\color{Red} x\neq2}

            f{\, }'(x_o)=\frac{{x_o}^2-4x_o-4}{(x_o-2)^2}=-1

                               {x_o}^2-4x_o-4=-(x_o-2)^2

                               {x_o}^2-4x_o-4=-({x_o}^2-4x_o+4)

                               {x_o}^2-4x_o-4=-{x_o}^2+4x_o-4

                               2{x_o}^2-8x_o=0

                               {x_o}^2-4x_o=0

                               x_o(x_o-4)=0

                               x_o=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2017 af mathon

og tangentligningerne:

                                         y=-x+\left (0+f(0) \right )
                                         y=-x+\left (4+f(4) \right )
dvs
                                         y=-x-2
                                         y=-x+14


Svar #10
12. januar 2017 af Asef (Slettet)

Tak for hjælpen. Nu har jeg forstået det.

Skriv et svar til: Tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.