Matematik

Ligning

13. januar 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

log(2x) = log(3x) + log(4x)

log(2x) = log(12x)

Jeg kan ikke trække log fra på begge sider ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2017 af SuneChr

log(2x) = log(12x)     skal være    log(2x) = log(12x2)        x'et skulle også ganges.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2017 af peter lind

Du skal samle alle led med log(kx) på samme side og dernæs bruge at log(a)-log(b) = log(a/b)


Svar #3
13. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Skal jeg skrive ...

log(2x) = 2*log(12x)

ej... hvordan lige 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2017 af StoreNord

Du kan også bare opløse for eksempel   log(2x)        til log(2)+log(x)            og så fremdeles.

Og ligeledes med      log(3x) og log(4x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2017 af mathon

                   \log(2x)=\log(3x)+\log(4x)\; \; \; \;\mathbf {\color{Red} x>0}

                   \log(2x)=\log(3x\cdot 4x)

                   \log(2x)=\log(12x^2)

                   2x=12x^2

                   12x^2-2x=0

                   6x^2-x=0

                   6x(x-\tfrac{1}{6})=0

                   x=\tfrac{1}{6}


Svar #6
13. januar 2017 af seriøs (Slettet)

12x2 - 2 x = 0

hvorfor giver det

6x2 - x = 0

det giver jo 

10x2 = 0 

: O


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2017 af StoreNord

Han dividerer med 2 i alle led på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2017 af peter lind

Der står -2x ikke -2x2, så du kan ikke bare trække dem fra hinanden


Svar #9
14. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Kan jeg ikke regne det sådan ud:

2x /2x = 12x2 / 2 x

0 = 6x

x = 1/6


Svar #10
14. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Jeg er med nu


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.