Matematik

ligningen for tangenten?

15. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

givet f(x) = ln(x)

bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (e, f(e))

nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af SuneChr

Tangenten i punktet er
y - f (e) = f '(e)·(x - e)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2017 af peter lind

Ligningen for en tangent til  en graf for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
15. januar 2017 af soer381k

tak men hvordan kom man frem til det i svar 1? var det ved at bruge ligningen for en tangent i svar 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2017 af mathon

#3
          Ja.     


Svar #5
15. januar 2017 af soer381k

hvis opgaven så lød:

givet f(x) = e^x

bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (0,1)

ville ligningen så være    y-1 = f`(x)*(x-0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2017 af mathon

ville ligningen så være    y -1 = f`(0)*(x-0)


Skriv et svar til: ligningen for tangenten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.