Matematik

Matematik

17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)
Er der nogen, der kan hjælpe mig med at løse dette?

I en trekant ABC er a = 8, b = 20  og  c = 16.

a) Bestem vinkel A.

b) Bestem arealet af trekant ABC.


Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

                          A=\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

eller
                          A=2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{a^2-(b-c)^2}{(b+c)^2-a^2}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2017 af mathon

                          T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)

eller
                          T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}

eller
                          T=\sqrt{s\cdot (s-a)\cdot (s-b)\cdot (s-c)}\; \; \; \; \; \; \; 2s=a+b+c


Svar #3
17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet)

Jeg har fået vinklen a til at være 21.88 kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2017 af mathon

Nej det passer ikke.


Svar #5
17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet)

Hmm, hvordan gør jeg så? tak fordi du gider hjælpe, det er skønt :)


Svar #6
17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet)

Nu har jeg benyttet mig af formlen cos(16^2+8^2-20^2/2*16*8) og det giver 0.17 men det giver ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2017 af mathon

Du må ikke afrunde før til sidst.

I øvrigt:
                  cos-1((16^2+8^2-20^2)/(2*16*8))


Svar #8
17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet)

så giver det 0,999985126 men det passer vel heller ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2017 af mathon

Dit CASredskab skal være indstillet til vinkelmålet DEGREE.


Svar #10
17. januar 2017 af Emmachristensen99 (Slettet)

vent har brugt maple og nu får jeg 22.267699615

passer det bedre


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2017 af mathon

                         A=\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )

                         A=\cos^{-1}\left (\frac{20^2+16^2-8^2}{2\cdot 20\cdot 16} \right )=22{,}3316^\circ


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.