Matematik

ligning tekst

17. januar 2017 af shain - Niveau: 7. klasse
En pige har kaniner og kyllinger. I alt har dyrene 24 ben. Der er dobbelt så mange kaniner. kyllinger som kyllinger som Hvor mange kaniner har pigen?

kaniner y
x kyllinger 2x=y x+y=24

2y+y=24

y= 3 kaniner rigtig eller forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af StoreNord

3 kaniner kan ikke være dobbelt så mange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2017 af StoreNord

Der må også være noget galt med din opgaveformulering!


Svar #3
17. januar 2017 af shain

Står kun de oplysninger i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2017 af Number42 (Slettet)

I alt 24 ben:
Y kaniner har 4 ben hver = 4 y ben
X kyllinger har 2 ben hver = 2 x ben
2x+4y = 24
Reducer til. X +2y = 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2017 af StoreNord

#3

Det her er da volapyk:       "Der er dobbelt så mange kaniner. kyllinger som kyllinger som"


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Hvad skal der egentlig stå i resten af opgaven?

Skriv et svar til: ligning tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.