Matematik

Er det her rigtigt?

19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

hey, er I søde at tjekker om det er rigtigt det jeg har fundet frem til her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af StoreNord

Du kunne også selv prøve at indsætte di fundne løsninger i udgangs-ligningen.

Det kaldes:        At gøre prøve.          :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mette48 (Slettet)

Der er intet tegn på at du har brugt kvadratkomplitering

4x2+4x-24=0

Du skal bruge kvadratet på 1. led, kvadratet på andet led samt det dobbelte produkt

a2+b2+2ab

1.led kvadratet på (2x) = (2x)2

det dobbelte produkt  2*2x*1=4x

2. led kvadratet på 1

4x2+4x-24=0         

1.led står i ligningen

det doppelte produkt 4x står der også, men 2 led mangler men der står -24

for at få 2. led til 1 lægges 25 til på begge sider

4x2+4x-24 +25=0 +25   

(2)2+4x+12=52     så har vi de 3 dele nu skal vi baglens til en parentes

(2x+1)2=(±52)

2x+1=±5

x=


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2017 af mathon

                4x^2+4x-24=(2x+1)^2-1-24=0

                (2x+1)^2=5^2

                \sqrt{(2x+1)^2}=\sqrt{5^2}

                \left |2x+1 \right |=5

                2x+1 =\mp 5

                x =\frac{-1\mp 5}{2}=\left\{\begin{matrix} -3\\2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2017 af mathon

                \tfrac{1}{2}x^2-\tfrac{3}{2}x+1=0

                x^2-3x+2=0

                \left(x-\tfrac{3}{2}\right)^2-\left (\tfrac{3}{2} \right )^2+2=0

                 \left(x-\tfrac{3}{2}\right)^2=\left ( \tfrac{1}{2} \right )^2

                \sqrt{(x-\tfrac{3}{2})^2}=\sqrt{\left ( \tfrac{1}{2} \right )^2}

                \left |x-\tfrac{3}{2} \right |=\tfrac{1}{2}

                x-\tfrac{3}{2} =\mp \tfrac{1}{2}

                x =\frac{3\mp 1}{2}=\left\{\begin{matrix} 1\\2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2017 af mathon

kvadratkomplitering \rightarrow kvadratkomplettering


Skriv et svar til: Er det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.