Matematik

Brug af Maple til at løse disse to opgaver

22. januar 2017 af CamillaKMortesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen, der kan oplyse mig om, hvordan man kan anvende Maple til at løse følgende to opgaver, som kan ses i den vedhæftede fil.

På forhånd tak

Camilla

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af mathon

a)
           p(x)=-110\cdot e^{1-0{,}5x}+300


Svar #2
22. januar 2017 af CamillaKMortesen (Slettet)

Det er desværre nok, hvis jeg besvarer opgaven med resultatet, og mit problem er, at jeg ikke ved, hvordan jeg løser opgaverne i matematikprogrammet Maple.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2017 af hesch (Slettet)

Jeg kender ikke "Maple", men umiddelbart bør du oplyse om problemet drejer sig om:

-  Numeriske løsningsmetoder

   eller

-  Programmering i "Maple".


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2017 af Therk

Du kan både bruge diff(y(x),x) eller D-operatoren, D(y)(x) som y'(x). Højere ordensafledte laves med

diff(y(x),x,x);    # y''(x)
D[1,1](y)(x);      # y''(x)

Definér din ligning (eqn) og dit begyndelseskritierie (ic). Differentialligninger løses i Maple med dsolve.

eqn := D(y)(x) = -1/2 *y(x) + 150;
ic := y(2) = 190;
dsolve({eqn,ic});


Skriv et svar til: Brug af Maple til at løse disse to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.