Matematik

Opgave 148 - Teknisk matematik

23. januar 2017 af Poul4321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er ikke så god til beregning af cirkeludsnit og ved ikke helt hvordan jeg skal kunne få resultatet til at give det rigtige facit, som er 5493,4 mm^2


Svar #1
23. januar 2017 af Poul4321 (Slettet)

Formel til selve cirkeludsnittet, men resultatet efter min udregning passer ikke //:


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2017 af hesch (Slettet)

Figuren er indtegnet i et koordinatsystem.

Arealerne i 3. og 4. kvadrant beregnes let ( kvarte cirkler ). Arealerne i 1. og 2. kvadrant er ens.

Find skæringspunktet mellem cirklerne i 1. kvadrant ( xs , ys ). Store cirkels radius = 40.

Integrer nu arealet fra x=0 til x=xs ( lille cirkels øvre grænse ), og fra x=xs til x=40 ( store cirkels øvre grænse ).

Gang med 2 og adder 3. og 4. kvadrant


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2017 af Soeffi

#0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Din arealformel passer ikke med tegningen. Det, der kaldes v i formlen er v/2 på figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2017 af Soeffi

#0. Geogebra. Beregnet med to cirkeludsnit og en firkant.

Vedhæftet fil:excentrik.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2017 af StoreNord

Frem for at bruge integration, synes jeg de virker nemmere at bruge almindelig geometri (efter at man har fundet cirklernes skæring).

-- To sjæle een tanke.           :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2017 af SuneChr

.SP 2301172054.PNG

Vedhæftet fil:SP 2301172054.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2017 af knerken (Slettet)

#2

God aften,

Undskyld hr. hetch, men er det måske ikke en smule for sofistikeret en løsning til en opgavestiller med 7.kl.??

Der er da simplere metoder, just my opinion


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2017 af SuneChr

# 8
Som så ofte udsender trådstartere kontrasignaler ved i sin profil at angive et vist niveau i sin uddannelse
eller lignende og udlægger sit indledende indlæg med et klassificeret niveau, højere eller lavere i forhold
hertil.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2017 af knerken (Slettet)

#5

Den måske mest iøjnefaldende og ligefremme løsning, som sågar kan løses in the old fashion way uden brug af disse hersens moderne værktøjer (algebra mfl.)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2017 af hesch (Slettet)

#8:  Jeg er opmærksom på det, men for det første tror jeg ikke at man overhovedet stiller den slags opgaver i 7. klasse.  For det andet har nogen personer det med, når de fx er på 6. studieår på en videregående uddannelse, at profilere sig med en studentereksamen, der så er den sidste eksamen de har bestået.

Og det er jo sådan set fair nok.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

En bemærkning om betegnelser:

Den figur, der er vist vedhæftet #2 viser et cirkelafsnit. Der er skåret af langs en korte. Et cirkel udsnit er skåret langs to radier til centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2017 af StoreNord

Nu ved vi jo ikke, hvornår han har gået i 7. klasse. Det kan godt være længe siden.

Og det synes jeg du burde fortælle os, #0. Du er jo online!


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2017 af SuneChr

.SP 2401170101.PNG

Vedhæftet fil:SP 2401170101.PNG

Skriv et svar til: Opgave 148 - Teknisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.