Matematik

Funktioner på C-niveau

24. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har en rapport jeg er ved at lave og kunne godt bruge noget hjælp til 2 ting,

En opgave lyder:

Linjen p har hældningen -4 og skærer y-aksen i punktet (0, 2), opstil en ligning for denne funktion.

Er ikke helt hundre på hvordan jeg skal lave denne ligning.

Anden opgave lyder:

Til højre ses grafen for en lineær funktion.

a) Bestem funktionens forskrift

b) Bestem y-værdien, når x = -2

c) Bestem x-værdien, når y = -5

Tak for på forhånd.


Svar #1
24. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Grafen:

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2017 af MatHFlærer

Første halvleg:

y=ax+b er din linje. Du kender hældningskoefficienten -4, så er din linje er

y=-4x+b og da du nu har et punkt, så skal du løse ligningen 2=-4*0+b

Anden halvleg:

a) Linjen i din graf er y=-1.5x+10

b) Her skal du bare indsætte -2 på x

c) Her skal du bare indsætte -5 på y og løse ligningen for x.


Svar #3
24. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Til den første forstår sådan okay jeg skal finde b for at kunne regne det sidste ud, korrekt?

Hvordan finder jeg så b? b = y - ax?

Tak for hjælpen også :)!


Svar #4
24. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Og til den anden:

b) Her skal du bare indsætte -2 på x

y = -2x + 10 korrekt?

c) Her skal du bare indsætte -5 på y og løse ligningen for x.

-5 = -1.5x + 10

Hvordan løser jeg ligning for x?

Prøvede selv og fik den til x = 10

Tak for hjælpen også :)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2017 af MatHFlærer

Første del

Ja du skal finde b som altså er den ubekendte i din ligning. Løser du ligningen så får du b til at være 2 (Psst. det kan du også se bare ved at kigge på punktet (0,2) fordi b er jo begyndelsesværdien, skæring med y-aksen). Dvs. din linje er y=-4x+2 - jeg anbefaler du prøver at regne den og se om det passer. 

Anden del

b) Det er ikke korrekt ift. x=-2 fordi du skal erstatte x med -2 og ikke bare sætte -2 foran x. ;-) 

c) Her er jeg enig. x=10


Skriv et svar til: Funktioner på C-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.