Matematik

Funktion hjælp

24. januar 2017 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, har en opgave her som jeg ikke kan finde helt ud af:

En matematiske model for denne udvikling kan beskrives ved den rette linje med

ligningen y = ax + b, hvor y er antal solgte ejendomme, og x er antal år efter år 2006.

a) Bestem ligningen for denne matematiske model ud fra de oplyste tal.

b) Bestem antal solgte ejendomme i 2010

år 2006 ejedendomsalg(antal): 61.141

år 2008 Egendomssalg(antal): 44.221


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af PeterValberg

a) Bestem ligningen for denne matematiske model ud fra de oplyste tal.

Der følger sikkert en tabel med opgaven, - du skal lave en lineær regression over disse tal. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. januar 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Ja det var disse tal: 

år 2006 ejedendomsalg(antal): 61.141

år 2008 Egendomssalg(antal): 44.221

Kan du uddybe hvad du mener med at bruge lineær regression over disse tal?

Vedhæftet fil:sdfsdf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af PeterValberg

I dit tilfælde kender du to datasæt (punkter på grafen over sammenhængen).
Værdierne for a og b (og dermed forskriften for den lineære sammenhæng)
kan bestemmes udfra disse punkter, - se video nr. 4 og/eller 6 på denne videoliste:

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. januar 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Okay har prøvet at regne det ud nu.

Fik det til y = -8.45x + 17031, ser det korrekt ud?

Hvordan kan jeg så løse b) nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2017 af mathon

Det ser ikke korrekt ud, da
                                                punktet (0\, ;61.141) ligger på grafen/linjen.


Svar #6
24. januar 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Kan du uddybe? :)

x1 = 2006     y1 = 61.141

x2 = 2008     y2 = 44.221

a = y2 - y1 / x2 - x1

a = 44.221 - 61.1412008 / 2008 - 2006

a = −8.46

b = y1 - a * x1

b = 61.141 - (-8.46) * 2006

b = 17031.90

y = -8.46x + 17031.90


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2017 af PeterValberg

Der står i opgaveteksten, at x er antal år efter 2006,
så din hældningskoefficient bliver:

a=\frac{44221-61141}{2-0}=-8460

konstanten b bliver således:

b=61141-(-8460\cdot 0)=61141

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
24. januar 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Så ligning bliver, y = -8460x + 61141 ??

Hvordan regner jeg så b) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2017 af mathon

b)

             y=-8460\cdot 4+61.141


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2017 af OliverHviid

sunrisepulp, et generelt godt tip er at altid læse opgavebeskrivelsen grundigt; der er mange tilfælde hvor opgaverne prøver at "snyde" den overfladiske læser - fx det med at x angiver en mængde efter et bestemt årstal.


Skriv et svar til: Funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.