Matematik

Opstil en forskrift HJÆLP HURTIGT

24. januar 2017 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: C-niveau

Salget af jordbærmælk, en smagsvariant af chokolade, falder 20% om året, formodentligt fordi det smager rædsomt. I 2015 blev der solgt 400L

>>>Opstil en forskrift for salget af jordbærmælk hvor tiden regnes i år efter 2015. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af Lyseslukker (Slettet)

Modellen skal være eksponentiel aftagende (b*a^x =y), da der er tale om en procentvis fald for hver gang x bliver et antal større.

Svar #2
24. januar 2017 af Mitnavne (Slettet)

Hvad er så b, a og x i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af OliverHviid

y=400*0,8^x 

hvor

b=400

a=0,8

x=antal år efter 2015


Svar #4
24. januar 2017 af Mitnavne (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) (OliverHviid og Lyseslukker)   


Skriv et svar til: Opstil en forskrift HJÆLP HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.