Matematik

matematik hjælp

29. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

f(x)= 1/6x^3-2x^2+6x-1

jeg skal undersøge funktionen ud fra følgende punkter pls hjælp

 1.     Bestem nulpunkterne for f(x), dvs løs ligningen f(x)=0

2.     Bestem differentialkvotienten f ’(x)

3.     Løs ligningen f ’(x)=0, dvs nu nulpunkter for f ’(x)

4.     Lav fortegnslinjen for f ’(x)

5.     Angiv monotoniintervallerne

6.     Angiv evt. lokale ekstrema - både x- og y-værdi

7.     Tegn grafen for f - kun en skitse, hvis det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2017 af mathon

1.     Bestem nulpunkterne for f(x), dvs løs ligningen f(x) = 0

                     \frac{1}{6}x^3-2x^2+6x-1=0
Brug Newton-metoden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2017 af peter lind

eller brug et CAS værktøj, som sandsynligvis også bruger Newton-Raphson metoden


Svar #3
29. januar 2017 af soer381k

skal jeg ikke først differentiere ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2017 af mathon

hvoraf:
                 x=\left\{\begin{matrix} 0{,}17695\\ 4{,}89260 \\ 6{,}93045 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2017 af StoreNord

#3      Jo, i delopgave 2


Svar #6
29. januar 2017 af soer381k

#4 hvad menes der med det


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2017 af mathon

#6

2.     Bestem differentialkvotienten f ’(x)


Svar #8
29. januar 2017 af soer381k

så bestemme nulpunkterne sakl jeg bare bruge nulpunktsformlen


Svar #9
29. januar 2017 af soer381k

#1

1.     Bestem nulpunkterne for f(x), dvs løs ligningen f(x) = 0

                     \frac{1}{6}x^3-2x^2+6x-1=0
Brug Newton-metoden.

skal jeg ikke bruge nulpunktsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2017 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med nulpunktsformlen. Der findes godt nok en formel til at beregne nulpunkter for 3. grads polynomier; men den er ret besværlige at brug og du kan risikere at skulle bruge komplekse tal. Jeg tvivler stærkt på at du kender og skal kende den. Brug enten et CAS værktøj eller Newton-Raphson metoden


Svar #11
29. januar 2017 af soer381k

hvordan bruger jeg den her?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2017 af StoreNord

Angående spørgsmål 1:  Jeg synes, du skal bruge Geogebra til at tegne en graf for f(x) og markere skæringerne med xAksen.

Angående spørgsmål 2:

             Hvis f(x)= 1/6x^3-2x^2+6x-1

             så er f'(x)=3/6x²-4x+6

Angående spørgsmål 3:

             Hvis f'(x)          =           3/6x²-4x+6=0           kan du finde x med diskriminant-metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2017 af mathon

                               f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}(x^2-8x+12)=\tfrac{1}{2}(x-2)(x-6)


Svar #14
30. januar 2017 af soer381k

#13

                               f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}(x^2-8x+12)=\tfrac{1}{2}(x-2)(x-6)

kan man så sige at nulpunkterne er -2 og -6


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2017 af peter lind

nej x-2 = 0 <=> x=2 og

x-6=0 <=> x = 6


Svar #16
30. januar 2017 af soer381k

så nulpunkterne er x=2 og x=6?


Brugbart svar (1)

Svar #17
30. januar 2017 af peter lind

ja


Svar #18
30. januar 2017 af soer381k

men skal der ikke være 3 nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. januar 2017 af mathon

men skal der ikke være 3 nulpunkter?

se #4.


Svar #20
30. januar 2017 af soer381k

er det newton metoden du har brugt? og hvordan ser den ud


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.