Fysik

Bestemmelse af en bils acceleration

31. januar 2017 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. Er lidt i tivl om denne opgave:

“En elektrisk bil accelererer på en vandret vej. Under accelerationer yder elektromotoren en konstant mekanisk effekt på 14 kW, og den samlede masse af bilen og personerne i den er 1450 kg. Bestem bilens acceleration i det øjeblik, bilen kører 40 km/t, når der ses bort fra modstandskræfter.“

Vil bilens acceleration i præcis det tidspunkt, hvor den kører 40 km/t, blot være dens hastighed i m/s^2?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af mathon

Effekten
                    P=F\cdot v=m\cdot a\cdot v

                    a=\frac{P}{m\cdot v}                40\; \tfrac{km}{h}=11{,}1111\; \tfrac{m}{s}


Svar #2
31. januar 2017 af RasmusEu (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Bestemmelse af en bils acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.