Matematik

Uden hjælpemidler | forklar betydningen

31. januar 2017 af PBogJAM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med løsningen af disse spørgsmål samt komme med en god forklaring på løsningen?

"Antallet af indbyggere i Danmark kan med god tilnærmelse beskrives ved funktionen f(x) = 0,2x+6, hvor x er antal år efter 2010 og f(x) er antallet af indbyggere i Danmark.

Bestem f(10) og forklar betydningen af dette tal.

Løs ligningen f(x) = 10 og forklar betydningen af denne løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2017 af janhaa

f(10) = 8 millioner, dvs ant innbyggere i Danmark

og f(x) = 10, dvs når ant innbtggere i Danmark er lik 10 millioner

altså: 10 = 0,2x + 6

x = 20 => i år 2030


Svar #2
31. januar 2017 af PBogJAM (Slettet)

Mange tak for svaret =)


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler | forklar betydningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.