Fysik

Hjælp til opgaver om bindingsenergi og energitilvækst

31. januar 2017 af lucadumledaisy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 111:  Et mellemstort kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50%.
a) Hvor meget elektrisk energi leverer værket på et år? 
b) Hvor meget kul i brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på et år? 
I et kernekraftværk med samme effekt og nyttevirkning kommer energien fra fission af U-236 ved processer som denne: (_92^235)U+(_0^1)n→ (_92^236)U→(_56^143)Ba+(_36^91)Kr+2(_0^1)n+Q c)
Bestem Q-værdien. 
d) Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år?
e) Beregn massen af omsat U-235.
 f) Hvor meget masse omsættes til energi på et år

Jeg har selv beregnet opg. a, b og c. 
svar på a: 31557600000 MJ/år. 
svar på b: 2320411764 Kg.
svar på c: 171,546 MeV. 

Jeg kan ikke komme videre til d, og spørger derfor om hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af peter lind

Divider Q værdien fra spørgsmål c op i hvor meget energi værket bruger på et år


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2017 af mathon

c)
           Q=\left | \Delta m \right |\cdot c^2=\left (3{,}17862\cdot 10^{-28}\; kg \right )\left (2{,}99792\; \tfrac{m}{s} \right )^2=2{,}85648\cdot 10^{-11}\; J

            N_{aa r}=\frac{\left ( 10^9\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot \left ( 3{,}15569\cdot 10^7\; \tfrac{s}{aar} \right )}{2{,}85648\cdot 10^{-11}\; J}=1{,}10475\cdot 10^{27}\; aar^{-1}    


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2017 af mathon

d)
           m_{aa r}^{energi}=\left (1{,}10475\cdot 10^{27}\; aa r^{-1} \right )\cdot \left ( 3{,}17862\cdot 10^{-28}\; kg \right )=0{,}351118\; \tfrac{kg}{aar}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2017 af mathon

opgave-bogstaverne skal lige justeres

                d )\rightarrow f)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2017 af mathon

e)
           m_{aa r}^{U_{235}}=\left (1{,}10475\cdot 10^{27}\; aa r^{-1} \right )\cdot \left ( 3{,}9030\cdot 10^{-25}\; kg \right )=431{,}184\; \tfrac{kg}{aar}
 
 
        


Svar #6
04. februar 2017 af lucadumledaisy (Slettet)

Hvad med f?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2017 af peter lind

Brug Einsteins ligning E = m*c2


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver om bindingsenergi og energitilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.