Matematik

Bestem løsningen y=f(t), der opfylder betingelserne

31. januar 2017 af frederik75 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse denne differentialligning, som skal opfylde nogle betingelser. Jeg er ikke så sikker på hvordan jeg skal starte ud, og hvilken metode man skal bruge til at løse den.

Betingelser, og ligning kan ses i vedhæftninger.

Vedhæftet fil: Differentialligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2017 af peter lind

Der er flere metoder

separation af variable

Du kan løse den homogene differentialligning og gætte på en lsning af samme form som den højre side for en inhomogene ligning her er det en konstant

Bruge panserformlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2017 af kordatis (Slettet)

Den fuldstændige løsning blive y = (b/a)+c*e^-ax, hvor c bare er en konstant


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2017 af kordatis (Slettet)

Konstanten bestemmer du ud fra t=0, hvor funktionsværdien så bliver 1500


Svar #5
31. januar 2017 af frederik75 (Slettet)

Tak for svarende, har været i stand til at finde ud af opgaven nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2017 af kordatis (Slettet)

Ellers kan både Wordmat og Maple løse ligningnen for dig - Dog skal du kende et punkt (tit et nulpunt) for at kunne bestemme konstanten 'c'


Skriv et svar til: Bestem løsningen y=f(t), der opfylder betingelserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.