Matematik

Udregning af potensligning

02. februar 2017 af Lukas0901 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har to spørgsmål i dag!

Jeg har en opgave der hedder: Udregn ligningen x^3,14 = 350,6. Jeg har siddet og rodet med det, men jeg fatter det simpelthen ikke! Ville være dybt taknemmelig, hvis der sidder nogle kloge hoveder derude!

Desuden har jeg en opgave, der siger: nærmeste hele tal der gør 1,015^x større end 2, det er jeg kommet frem til er 47, som giver 2,013, men jeg skal derudover lave en grafisk løsning igennem geogebra/excel - hvordan gør jeg det?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af SuneChr

1)   Idet 3,14 = 314/100 = 157/50 har vi
x^{\frac{157}{50}}=350,6
Opløft i 50/157 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2017 af StoreNord

Tag ln på begge sider


Svar #3
02. februar 2017 af Lukas0901 (Slettet)

Har fået svar på den første, hvilket jeg har fået til 6,46 tak! :-) 

Men hvad gør jeg ift. den anden? Hvordan "beviser" jeg det igennem excel/geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2017 af StoreNord

--

Vedhæftet fil:Større end 2.png

Svar #5
02. februar 2017 af Lukas0901 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Udregning af potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.