Matematik

SRO Matematik og fysik

04. februar 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal skrive SRO om accelration ned af skråplan. 

Vi har lavet et forsøg hvor vi har fået en masse data. 

Jeg tænker lidt over hvilke emner der vil være relevante at have med.

Har selv tænkt på disse

Differentialregning, intergralregning, coulumbs lov og newtons love 

Hvad skal jeg fortælle inden for de forskellige?

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2017 af mathon

Du skal vel bl.a. redegøre for de på det anbragte legeme virkende kraftvektorer, mens det befinder sig på skråplanet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2017 af Jerslev

Benyt de indgående kræfter til at opstille newton's anden lov. Benyt integralregning til at finde stedfunktionen derudfra. Sammenlign teoretisk resultat med eksperimentel resultat. Inddrage gnidning som fejlkilde.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2017 af mathon

Med udgangspunkt i koordinatsystemets begyndelsespunkt
har man uden gnidning:

v=\begin{pmatrix} v_{0x}=v_0\cdot \cos(\alpha )\\ v_{0y}=v_0\cdot \sin(\alpha )\end{pmatrix}        og        elevationsvinkel \alpha .

                                s=\begin{pmatrix} v_{0x}\cdot t\\ -\frac{g}{2}\cdot t^2+v_{0y}\cdot t \end{pmatrix}

                                s=\begin{pmatrix} x\\ \frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}\cdot x^2+\tan(\alpha )\cdot x \end{pmatrix}

                                
 


Svar #4
04. februar 2017 af Mikkeldkdk

Okay tak, jeg forstår bare ikke hvad der skal indgå i matematikdelen?

Skal jeg fortælle om intergralregning og differentialregning hvad det er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2017 af Jerslev

Der må være nogle integrationsregler, som du kan bevise. Eller spørg dine undervisere.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2017 af mathon

                  x=\int v_{0x}\; \mathrm{d}t

                  y=\int\left ( v_{0y}-g\cdot t \right )\; \mathrm{d}t

med efterfølgende
brug af
                                t=\frac{x}{v_{0x}}   og   v_{0x}=v_0\cdot \cos(\alpha )


Svar #7
04. februar 2017 af Mikkeldkdk

Skal differentialregning indgå? 

Hvilke regler tænker du specielt på Jerslev?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2017 af mathon

                  \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_{0y}-g\cdot t \end{pmatrix}

                  \overrightarrow{a}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 0\\ -g\end{pmatrix}


Skriv et svar til: SRO Matematik og fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.