Fysik

Bevægelse

05. februar 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe mig med spørgsmål 2?

bevægelse.png

Vedhæftet fil: bevægelse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2017 af Jerslev (Slettet)

Når bilen forlader rampen opfører den sig som et projektil i et skråt kast. Du kan derfor benytte samme teori. Kastelængden er givet ud fra elevation og starthastighed. Efterfølgende kan du kigge på den vandrette bevægelse for sig, idet du nu kender længden og derudfra kan beregne tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2017 af mathon

         y=\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x=x\left (\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x+\tan(\alpha ) \right )


Svar #3
05. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

Mange tak. Jeg tror ikke helt jeg er med. Er det ikke tiden man skal definere?


Svar #4
05. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

#1 så jeg skal første finde længden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2017 af mathon

du skal finde nulpunkter
ved brug af nulreglen:

         x\left (\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}\cdot x+\tan(\alpha ) \right )=0       hvor x\neq0 har interesse.
                            


Svar #6
05. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

Mange tak, Marthon!


Svar #7
05. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

Marthon kan du også hjælpe med:
Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.27.50.png
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2017 af mathon

Da den mekaniske energi er konstant,
er farten den samme i samme horisontale niveau:
                    
                           v_0\cdot \sin(45^\circ)=v(3{,2003\;s})\cdot\sin(45^\circ)   men i modsat retning

                           \overrightarrow{v}(3{,}2003\;s})\cdot\sin(45^\circ)=-\overrightarrow{v}\! _0\cdot \sin(45^\circ)
 


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.