Fysik

Archimedes lov - skib

10. februar 2017 af denklogemig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan Archimedes lov bruges til at bestemme hvor tungt et skib kan være unden at synke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2017 af mathon

Opdriften ækvivalerer tængdekraften
så du har:
                      \underset{tyngdekraft}{\underbrace{m_{skib}\cdot g+m_{last}\cdot g}}=\underset{opdri\! ft}{\underbrace{V_{sk\! ib}\cdot \varrho _{vand}\cdot g}}

                      m_{skib}+m_{last}=V_{sk\! ib}\cdot \varrho _{vand}

                      m_{last}=V_{sk\! ib}\cdot \varrho _{vand}-m_{skib}


Svar #2
10. februar 2017 af denklogemig (Slettet)

Men hvis jeg har m(skib) og p(vand) er det så muligt at få et tal = m(last)

Jeg har jo ikke Vskib


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2017 af mathon

På skibssiden er påmalet en dybdeskala, så det kan konstateres, hvor dybt skibet "stikker". Skibsværftet har oplyst en omregningsfaktor til beregning af dybdevolumen.


Svar #4
10. februar 2017 af denklogemig (Slettet)

I forsøg bliver "skibet" repræsenteret af et reagensglas? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2017 af mathon

Du måler reagensglassets diameter d og vanddybden (det cylinderformede våde stykke) l_{cyl}
og har da reagensglasset ca. er cylinderformet og reagensglassets bund er ca. halvkugleformet:

             V_{glas}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}\cdot l_{cyl}+\frac{\pi }{12}\cdot d^{\, 3}=\frac{\pi }{12}d^{\, 2}\left ( d+3 \right ) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2017 af mathon

korrektion til #5:
                              V_{glas}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}\cdot l_{cyl}+\frac{\pi }{12}\cdot d^{\, 3}=\frac{\pi }{12}d^{\, 2}\left ( 3\, l_{cyl} +d\right )


Skriv et svar til: Archimedes lov - skib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.