Matematik

Matematik hjælp

10. februar 2017 af Kringel123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælp !!..

Sidder med en  opgave som jeg synes er ret svært at komme igang med. 

Det opgaven siger er: 

 I en bestemt type af trekant ABC er ( AB) = 12 og <C = 25 grader. 

a) bestem ( AB) og arealet af trekant ABC, når ( BC) = 10 

b) bestem ( BC), når arealet af trekant ABC er 15 

Håber nogen kan hjælp derud, det HASTER lidt !!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2017 af mathon

I a) skal teksten formentlig være: 
             
                        bestem |AC| og arealet af trekant ABC, når  |BC| = 10

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2017 af SuneChr

Beregn A med sin-relationen og dernæst B (= 180 - A - C)
Benyt arealformlen med B som mellemliggende vinkel til a og c .


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2017 af fosfor (Slettet)

i a er AB=12
I b skal du først bestemme AC med cos-relationerne

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2017 af mathon

                         \frac{\sin(A)}{10}=\frac{\sin(25^\circ)}{12}

                         A=\sin^{-1}\left (\frac{10\cdot \sin(25^\circ)}{12} \right )

                         \frac{b}{\sin(A+25^\circ)}=\frac{12}{\sin(25^\circ)}

                        b=\sin(A+25^\circ)\cdot \frac{12}{\sin(25^\circ)}

                        T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=\frac{1}{2}\cdot 10\cdot \sin(A+25^\circ)\cdot \frac{12}{\sin(25^\circ)}\cdot \sin(25^\circ)

                         


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.