Matematik

Ligninger

11. februar 2017 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please, help me out here :) 

a) x^2 +4(x-2)=x(x+1)+4

b) y^2 + 5y – 36 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2017 af MatHFlærer

Ja i a) skal du bare lige omskrive det lidt.

x^2+4(x-2)=x(x+1)+4

bliver til 

x^2+4x-8=x^2+x+4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2017 af mathon

…og reduceret til

              \small 3x=12
hvoraf
              x=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2017 af mathon

b)
                             y2 + 5y – 36 = 0     som hvis rødderne \small \alpha og \small \beta er heltallige
skal opfylde
                             \small \alpha +\beta =-5   og   \small \alpha \cdot \beta =-36
hvilket ses opfyldt
for:
                             \small y=\left\{\begin{matrix} -9\\4 \end{matrix}\right.
               


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2017 af MatHFlærer

.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.