Matematik

Bestem længden på rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt...

14. februar 2017 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Det ville være en kæmpe hjælp, hvis nogen kunne forklare mig dette. Jeg skal fremlægge en opgave, men jeg forstår ikke heeelt hvordan. Det jeg har lavet, er lavet på TI-Inspire, så hvordan det skal forklares og fremlægges ved jeg ikke. Pls hjælp!!!

Jeg skal løse denne opgave:

Figuren viser et tværsnit af en beholder. Tværsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittet har omkredsen 10.

Bestem længden på rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt.

Det her er hvad jeg har lavet:

omkreds=10
Formel: 2*π*r fordi vi ikke ved hvad r er, skriver vi x istedet.
Vi har divideret med 2 fordi det er en halvcirkel.
Vi har så fået "fjernet" vores halvcirkel og skal nu beregne længden af vores rektangel.
solve(π*x+2*l+2*x=10,l) = l=−2.5708*(x-1.94492)
Længden af rektangel
l = 1.40025
Arealet af Rektangel:
l*2*x = 2.8005*x
Arelaet af vores halvcirkel:
π*x2/2 = 1.5708*x2
Arealet af den hele:
expand(π*x2/2+−2.5708*(x-1.94492)*2*x) = 10.*x-3.5708*x2

x-værdi i toppunktet:
a:=−3.5708 = −3.5708
b:=10 = 10
x=-b/2a
x=−b/2*a = x=1.40025
l:=1.40025 = 1.40025


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2017 af SuneChr

Diameter i cirkel = x
Side1 i rektangel = x
Side 2 i rektangel =  5 - 1/2(π/2 + 1)x               hele omkredsen skulle så give 10
Areal y af rektangel plus halvcirkel                efter reduktion:

\small y=\left ( -\frac{1}{2}-\frac{\pi }{8} \right )x^{2}+5x
skulle give                                                      enten ved differentiation eller toppunktsformel:
ymaks = 50/(4 + π) = 7,0012...     for    x = 20/(4 + π) = 2,8004... 


Svar #2
15. februar 2017 af Hala2510

Tusind tak!!!


Svar #3
15. februar 2017 af Hala2510

 

Skriv et svar til: Bestem længden på rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.