Fysik

Bestemmelse af massemidtpunkt

20. februar 2017 af newbee - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har virkelig brug for hjælp til vedhæftet opgave.

Jeg tænker jeg skal bruge formlen \underset{r_{cm}}{\rightarrow} =\frac{\sum m_{i}*\underset{r_{i}}{\rightarrow}}{M}

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an?


Svar #1
20. februar 2017 af newbee

Jeg tænker jeg skal beregne massemidtpunktet for x-koordinaten og for y-koordinaten

(m1*x1+m2*x2*m3*x3)/(m1+m2+m3)=4L/4

(m1*y1+m2*y2+m3*y3)/(m1+m2+m3)=4L/4

Men de giver jo bare det samme??


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2017 af SuneChr


Skriv et svar til: Bestemmelse af massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.