Matematik

HJÆLP MED MATEMATIK

22. februar 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :D 

Jeg har store problemer med at få løst denne opgave. Den er vedhæftet. 


Svar #1
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Her er den:


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2017 af mathon

a)
          Løs
                      5=-0{,}12x^2+1{,}1x+4

b)
          Beregn
                       toppunktets førstekoordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2017 af mathon

b)
     
alternativt
      slavisk efter opgaveteksten:

                            f{\, }'(x_o)=0
      Beregn x_o.

   


Svar #5
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Yes, jeg har fået a) x=1,023332   V   x=8,143335

Er det, det hele


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2017 af MatHFlærer

Så skal du bestemmer også maksimum i opgave b. Brug toppunktsformlen eller f'(x)=0


Svar #7
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Okay tak :)


Svar #8
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Passer det, at jeg har fået det til x=0,045, for det er ikke helt præcis et år?

Det samme gælder opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2017 af MatHFlærer

Jeg får f'(x)=0 <=> x=4.58


Svar #10
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Nå ja det passer :) 

Men 4.58 er ikke helt præcis et år?

Det samme gælder opgave a..


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2017 af MatHFlærer

Det er så her jeg beder mine elever om at være realistiske og afrunde. Men med x=4.58 og 2005 som startår, vil jeg skrive "i løbet af cirka år 2009 vil man i Danmark have nået det størst antal sendte SMS'er..." . ;-)


Svar #12
22. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Tusind tak skal du have :)

Du må være en god gymnasielærer :DD


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2017 af MatHFlærer

Mange tak for de søde ord... :-)


Skriv et svar til: HJÆLP MED MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.