Kemi

Opstilling af strukturformler fra alkener

23. februar 2017 af lucasw89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venlige sjæle på sutdieportalen.

Jeg har et problem, med at forstå hvordan strukturformler virker i praksis, og hvordan det relaterer til alkener.

Her er selve opgavebeskrivelsen:
Skriv Strukturformler for følgende stoffer:

Pent-1-en
3-Methylhex-1-en
2-Methylhex-2-en
2-Methylpropen

Nogen der kan hjælpe mig med en fremgangsmåde, og/eller eventuelt et eksempel?
Tak for jeres tid!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

              C - C - C - C = C
                       pent-1-en

                              C
                               |       
             C - C - C - C - C = C     
                 3-methylhex-1-en        

                                     C
                                      |       
             C - C - C - C = C - C     
                 2-methylhex-2-en             

                   C
                    |       
             C - C = C     
           2-methylpropen       


Svar #2
23. februar 2017 af lucasw89 (Slettet)

#1

              C - C - C - C = C
                       pent-1-en

                              C
                               |       
             C - C - C - C - C = C     
                 3-methylhex-1-en        

                                     C
                                      |       
             C - C - C - C = C - C     
                 2-methylhex-2-en             

                   C
                    |       
             C - C = C     
           2-methylpropen       

Tak for svaret. Det første virker ret logisk, men fra 3-methylhex-1-en og nedad, kan jeg ikke helt forstå hvorfor. Ville det være muligt at dunne kunne forklare mig det?


Skriv et svar til: Opstilling af strukturformler fra alkener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.