Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!

23. februar 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

Jeg har lidt et problem med denne opgave...

Jeg har ihvertfald regnet a) ud og der fik jeg h = 2,9572

Men mit problem ligger ved b). Jeg ved nemlig ikke hvordan jeg kan bestemme arealet af det lodrette tværsnit af skateboardrampen (det farvede område). 

Jeg har vedhæftet opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

b)
                 A_{tv\! \ae r}=2\cdot \int_{0}^{4}\left (0{,0057x^4+0{,}078x^2+0{,}25} \right )\mathrm{d}x      grundet symmetrien om y-aksen.


Svar #2
23. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvorfor skal der stå 4 og 0 ved integralet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2017 af Soeffi

#2

Men hvorfor skal der stå 4 og 0 ved integralet?

#1

b)
                 A_{tv\! \ae r}=2\cdot \int_{0}^{4}\left (0{,0057x^4+0{,}078x^2+0{,}25} \right )\mathrm{d}x      grundet symmetrien om y-aksen.


Svar #4
24. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Men kunne der muligvis uddybes? Jeg har lidt svært ved begreberne... 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2017 af Soeffi

#4

Symmetrisk om y-aksen betyder, at f spejles i y.aksen, og at arealet under f fra x = -4 til x = 4 dermed er det samme som to gange arealet under f fra x = 0 (y-aksen) til x = 4. 


Svar #6
24. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Nååå okay, tak for det :) 


Svar #7
24. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Så passer det at jeg fik arealet til 7,6627?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2017 af SuneChr

# 7
Ja, eller helt nøjagtig
23946/3125  = 7,66272
Hvis du erstatter ? med 2'tal, er dit tal også  h e l t  præcist.


Svar #9
28. februar 2017 af 12345hey (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :DD


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.