Matematik

Prisen for en bestemt vare antages at vokse med 4,5 % pr. år. Det oplyses, at prisen for varen er 2013 kr. i 2015. Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i prisen fo

26. februar 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Prisen for en bestemt vare antages at vokse med 4,5 % pr. år. Det oplyses, at prisen for varen er 2013 kr. i 2015.
Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i prisen for varen efter 2015.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon

Det er en eksponentiel udvikling.


Svar #2
26. februar 2017 af kitsimos (Slettet)

Er det så: 

a = 1 + r = 1 + 4,5% = 1 + 0,045 = 1,045?


Svar #3
26. februar 2017 af kitsimos (Slettet)

Hov skrivefejl på teksten, ikke 2013 kr men 213.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2017 af mathon

                    y=213\cdot 1{,}045^x    hvor y er pris og x antal år efter 2015.


Skriv et svar til: Prisen for en bestemt vare antages at vokse med 4,5 % pr. år. Det oplyses, at prisen for varen er 2013 kr. i 2015. Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i prisen fo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.