Matematik

Hvilket tal er 1/2 større end 1/4?

27. februar 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Jeg skal stille opgaven forneden op som en ligning, men ved ikke hvordan. Hjælp!

Opgave: Hvilket tal er 1/2 større end 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2017 af hakim95 (Slettet)

1/2 er større end 1/4
1/2 er 0,5
1/4 er 0,25


Svar #2
27. februar 2017 af Blithe

Jeg har allerede regnet mig frem til at svaret er 3/4, fordi man lægger 1/2 sammen med 1/4. Men problemet er hvordan man opstiller den som en ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Tegn en lagkage (bare en cirkel, der forestiller lagkagen). Tegn så, hvordan et lagkagestykke, der er 1/4 af lagkagen, skæres ud. Tegn derefter, hvordan det næstste stykke, der er 1/2 lagkage skæres ud. Du kan så se, at man kan dele den halve lagkage i 2 lige store stykker, der er 1/4 lagkage hver. Så har du 3 lagkagestykker, der hver er 1/4 lagkage, altså 3/4 lagkage ialt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

#1

Det er ikke sikkert, at trådstarter har lært om decimalbrøker. Derudover bør man ikke regne om til decimalbrøk før, det er nødvendigt, og det er det ikke her. Opgaven er en øvelse i brøkregning, hvorfor den bør løses med brøkregning.


Svar #5
27. februar 2017 af Blithe

Kan man stille opgaven sådan her op: 1/2+1/4=x


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2

Man kan ikke opstille det som ligning, men som omregning af et udtryk. Man benytter, at en brøk kan forlænges. (Det var faktisk det, jeg omtalte ved at det store stykke skulle deles):

1/4+ 1/2 = 1/4 + (2*1)/(2*2) = 1/4 + 2/4 = 3/4.

1/2 forlænges med 2, så nævnerne bliver ens. Derefter kan tællerne lægges sammen. (Lagkagestykkerne deles ind i mindre stykker til de har samme størrelse, og så kan man tælle stykkerne).


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

#5 (Skrevet, mens jeg skrev #6):

Det kan man godt. Det vil være fuldt korrekt.


Svar #8
27. februar 2017 af Blithe

OK tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hvilket tal er 1/2 større end 1/4?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.