Matematik

Logistiske Væksmodel opgaver

28. februar 2017 af karl0992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har et problem her:

I en eksponentiel vækstmodel y=b*a^x er fodoblingstiden som bekendt konstant. 
Hvor mange gange større bliver startværdien b i løbet af 10 fordoblingstider? i løbet af 20 fordoblingstider? i løbet af 30 fordoblingstider?  konklusion?

Forstår det ikke, et lille hint?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2017 af mathon

                    f(b+n\cdot X_2)=2^n\cdot f(b)        hvor n\in \mathbb{N}       X_2 er fordoblingskonstanten

                    \frac{f(b+n\cdot X_2)}{f(b)}=2^n                    


Svar #2
28. februar 2017 af karl0992 (Slettet)

Hvor har du n fra og dit X2?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2017 af mathon

                  n\in \left \{ \left. 10,20,30 \right \} \right.               n er antal gange fordoblingsfaktoren.


Skriv et svar til: Logistiske Væksmodel opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.