Fysik

Opgave hjælp?

01. marts 2017 af ThomasBackkk (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej Studieportalen. Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse disse to opgaver, og forklare hvordan?

Tak på forhånd.

Opgave 1

Der findes isotoper af chlor, CI, med både 35, 36 og 37 nukleoner i kernen.
Angiv for hvert af de tre kerner Z, N og A og opskriv deres navne.

Hvor mange elektroner er der i elektronskyen i et CI-atom?

Opgave 2

Hvor mange protoner og neutroner er der i følgende atomkerner?

(VEDHÆFTET SOM FIL)
Vedhæftet fil: IMG_5730.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af mathon

Opgave 1
        Vi indfører nu notationen

                                                       _{Z}^{A}\textrm{X}_{A-Z}       hvor A-Z er antal neutroner.

Du har så:
                         _{17}^{35}\textrm{Cl}_{35-17}=_{17}^{35}\textrm{Cl}_{18}               Cl-35\; nuklid

                         _{17}^{36}\textrm{Cl}_{36-17}=_{17}^{36}\textrm{Cl}_{19}               Cl-36\; nuklid

                         _{17}^{37}\textrm{Cl}_{37-17}=_{17}^{37}\textrm{Cl}_{20}               Cl-37\; nuklid
                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2017 af mathon

Opgave 2
                         _{1}^{2}\textrm{H}_{1}
                         _{2}^{4}\textrm{He}_{2}
                         _{4}^{8}\textrm{Be}_{4}
                         _{\, \, \, 8}^{16}\textrm{O}_{8}
                         _{\, \, \, 8}^{17}\textrm{O}_{9}
                         _{\, \, \, 8}^{18}\textrm{O}_{10}

                         


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2017 af mathon

i stedet for betegnelsen nuklid benyttes også isotop.


Skriv et svar til: Opgave hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.