Matematik

Opstille et LP-problem på normalform og løse vha. Simplex-metoden.

01. marts 2017 af Jonassoebro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Goddag. 

Jeg forsøger mig på at løse følgende problem;

http://imgur.com/GDABpAM

Jeg er endnu kun nået til første del-opgave, da jeg er meget i tvivl om min omskrivning til standard form.

Mit umiddelbare bud er som følgende;

Max Z = x_1-x_2-2x_3

S.t.

-x_1+2x_2^*+4x_3^+-4x_3^-+\overline{x}_4-x_5 = 10

x_1-x_3^++x_3^-+x_6=20

x_1,x_2,x_3^+,x_3^-,\overline{x}_4,x_5,x_6 \geq 0
 

Hvor jeg har omskrevet og substitueret;

x_3 = x_3^+-x_3^-

x_2^*=x_2+4

Jeg er i tvivl om hvorvidt mine substituioner også skal indsættes i objektfunktionen Z. Hvis dette er tilfælde så er jeg også i tvivl om hvorvidt jeg ville håndtere konstanten +4 i simplexalgoritmen. 
 

Al form for hjælp værdsættes. På forhånd tak.
VH Jonas


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af peter lind

Du indsætter jo ikke x2* i uligheden men erstatter den blot med x2. Du skal skrive x2+2 - 2 = x2* -2   

Den anden kan jeg ikke klare. Jeg har lært det på en anden måde


Skriv et svar til: Opstille et LP-problem på normalform og løse vha. Simplex-metoden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.