Matematik

Indfør passende variable og opstil en model

01. marts 2017 af Pernillemie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af hvilken model jeg skal bruge. 
Jeg tænkte y=a^x + b 

Men det syntes jeg også bare ser forkert ud (:

I 2010 var der 21 300 beskæftigede i den danske offshore-branche. I en prognose for de følgende 10 års udvikling regner man med at antallet ad beskæftigede vil stige med 2890 om året 

A) Indfør passende variable og opstil en model der beskriver sammenhængen mellem antal beskæftigede og antal år efter 2010   


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af mathon

Jeg gør bedre i at tænke y = a·x + b 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2017 af Mathias7878

#1

Jeg gør bedre i at tænke y = a·x + b 

Da du har at gøre med en konstant vækst, skal du bruge en lineær funktion: y = a*x+b, som mathon også siger. 

Du ved, at der var 21.300 beskæftigede i 2010 i den danske off-shore branche. Dette er startværdien, og derfor er din b-værdi 21.300. Da den stiger med 2890 om året de følgende 10 år, er din a -værdi 2890. Derfor har du at:

y = 2890*x+21300

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2017 af Mathias7878

hvor x betegner antal år efter 2010 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Indfør passende variable og opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.