Matematik

funktion f

03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

?Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: funktion f.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2017 af peter lind

a)   brug nulreglen Hvis et produkt er 0 må mindst en af faktorerne være lig 0

b) Ligningen for tangenten til en graf for en fuktion f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y =  f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #3
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Det har jeg prøvet men jeg får alle mulige negative tal :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2017 af peter lind

(x3-8)*ln(x) = 0 <=> x3 -8 = 0 ∨ln(x) = 0


Svar #5
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jeg ved ikke det giver ikke rigtigt mening :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2017 af mathon

Nu har du for travlt med at give op.

                 x^3-8=0          

                 x^3-2^3=0

                 x^3=2^3

                 x=2 
 

                 \ln(x)=0

                 x=e^0=1

          f(x)=0\Leftrightarrow x=\left\{\begin{matrix} 1\\2 \end{matrix}\right.
       


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2017 af mathon

b)
            f{\, }'(x)=\left (x^3-8 \right ){}'\cdot \ln(x)+\left (x^3-8 \right )\cdot \ln{ }'(x)


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.