Matematik

opgave 3018

05. marts 2017 af Zarrow (Slettet) - Niveau: C-niveau

har ingen ide om hvor jeg skal begynde 

parablen med ligningen y=ax^2+bx+c går gennem punkterne p,q og r, bestem på mindst 2 forskelige måder tallene a,b og c når

a) P(0,1) Q(1,0) og R(-1,3)

b) P(-3,0), Q(2,0) og R (1,5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af SuneChr

1. metode
Indsæt hver af de tre koordinatsæt i ligningen. Da har man tre ligninger med tre ubekendte a, b og c.
2. metode
I a) går parablen gennem P. Ved at sætte x = 0 i ligningen fås c = 1. Tilbage er to ligninger med to ubek.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2017 af peter lind

Du kan indsætte punkterne i ligningen. Det giver 3 lineære ligninger i de 3 ubekendte a, b, og c.

Du kan lægge mærke til at rødderne indgår i eksemplerne. Så har du at y=a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne. Du kan så bruge det sidste punkt til at finde a


Skriv et svar til: opgave 3018

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.