Matematik

Argument - komplekse tal

06. marts 2017 af dasiyangel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at bestemme den principiel værdi Arg z (argument) for disse tre udtryk:

-5

-5-i

-5+i

Jeg har en ide om at man skal bruge formlen: tan(o) = y/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af Stats

Billedresultat for arg(z) formula

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
06. marts 2017 af dasiyangel (Slettet)

Så for z = -5, vil stregen være på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2017 af Capion1

Når imaginærdelen er 0 , ligger z på x-aksen i afstanden fra O, med fortegn, lig med realdelen.


Svar #4
07. marts 2017 af dasiyangel (Slettet)

Okay super tak! Men til -5-i, hvor mange radianer skal jeg så lægge til for at få den principielle værdi af argumentet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2017 af SuneChr

z = - 5 - i        - z = 5 + i
Find arg (- z) og læg π til.

 


Skriv et svar til: Argument - komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.