Fysik

Hvordan skal enhederne være for at det kan findes i Hz

08. marts 2017 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har disse enheder, men kan ikke finde ud af at det skal give Hz

\frac{N/m}{kg}=Hz

Værdierne er 90 x 10^3 N/m og 1000 kg

Hvordan vil enhederne se ud?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2017 af mathon

hvilken enhed har x?          


Svar #2
08. marts 2017 af UchihaItachi

undskyld det skulle være et gange tegn


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2017 af mathon

…så bliver det ikke Hz!

                                             \frac{kg\cdot m}{s^2\cdot m\cdot kg}=\frac{1}{s^2}=s^{-2}=\left ( s^{-1} \right )^2=Hz^2


Svar #4
08. marts 2017 af UchihaItachi

Men det kommer det til da vi i vores formel har et kvadratrod i formlen. Ikke sandt? Beklager at jeg ikke lige fik det med


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2017 af mathon

                                           \frac{kg\cdot m}{s^2\cdot m\cdot kg}=\frac{1}{s^2}=s^{-2}=\left ( s^{-1} \right )^2=Hz^2

                                           \sqrt{\frac{kg\cdot m}{s^2\cdot m\cdot kg} } =\left ( \frac{kg\cdot m}{s^2\cdot m\cdot kg} \right )^{\frac{1}{2}}=\left ( Hz^2 \right )^{\frac{1}{2}}=Hz


Skriv et svar til: Hvordan skal enhederne være for at det kan findes i Hz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.