Matematik

Matematik hjælp

12. marts 2017 af Adamse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fast i en opgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.

Opgaven lyder:

Udviklingen i verdensbefolkningen følger i tidsrummet 1960 til 1995 en eksponentiel sammenhæng, hvor der i 1960 er 3 milliarder og i 1995 er 5,6 milliarder

a) Bestem konstanterne a og b i sammenhængen

b) Bestem den gennemsnitlige årlige vækstrate.

c) Under antagelsen af at modellen holder, bestem da tidspunktet, hvor antallet af verdensbefolkningen er 15 milliarder. 

d) Bestem den tid, der går før verdensbefolknigen er fordoblet. 

e) Opskriv sammenhængen på formen y = b * e^kx


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af peter lind

En eksponentil sammenhæng betyder at funktionen er af formen y = b*ax Indsæt de to sæt værdier, og du har to ligninger med de to ubekente a og b. De ligninger må du så løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2017 af SuneChr

e)     Benyt
        ax = ekx = (ek)x        og      eln a = a


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.