Matematik

Eksponentiel udvikling forklaring

14. marts 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa har nogle spørgsmål omkring dette jeg håber i kan hjælpe med at afklare.

Jeg skal forklare hvad en "eksponentiel model er og givet et eksempel.

Jeg har prøvet at google det, og kan ikke rigtig finde ud af hvad de mener med model? Er det anderledes ind funktion?

Også har jeg fået spørgsmålet "Hvordan ser en eksponentiel funktion ud i et almindeligt koordinatsystem."

Hvordan kan jeg forklare dette bedst muligt? Nogle hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af PeterValberg

Se denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2017 af mathon

Matematisk er en "model" et beregningsudtryk/funktionsbeskrivelse af en variablesammenhæng.

En eksponentiel udvikling/model
beskrives med sammenhængen:

                                                        y=b\cdot e^{kx}=b\cdot a^x
hvor b oftest er positiv 
og
                                                        \ln(a)=k\; \; \; \; \; \; a\in\mathbb{R}_+\backslash\left \{ \left. 1 \right \} \right.

voksende eksponentiel model:
                                                        a>1\Leftrightarrow k>0

aftagende eksponentiel model:
                                                        0<a<1\Leftrightarrow k<0


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.