Kemi

Reaktionsbrøk, Y?

15. marts 2017 af nera (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reaktionen i min opgave ser ud som følger (og er mellem gasser):

H_2(g)+CO_2(g) \rightarrow H_2O(g)+CO(g)

Jeg har beregnet partialtrykkene:

for H_2 er partialtrykket lig 0.3708212561 bar

for CO_2 er partialtrykket lig 0.2829951691 bar

for H_2O er partialtrykket lig 0.07318840580 bar

og for CO er partialtrykket lig 0.2829951691 bar.

Opgaven lyder: beregn reaktionsbrøken, Y.

Mit bud...: Y=\frac{a(D)^d\cdot a(C)^c}{a(A)^a\cdot a(B)^b}=\frac{CO\cdot H_2O}{H_2\cdot CO_2}???


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2017 af ChemistryIsKey

Det er helt rigtigt, man plejer dog gerne at skrive p(X), hvis stoffet er på gasform (partialtrykket for stoffet X). Ellers indsætter du bare dine værdier på de pladser :)


Svar #2
15. marts 2017 af nera (Slettet)

p(X) i stedet for a'erne? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2017 af ChemistryIsKey

Jeg er ikke sikker på, hvad a'erne er i din formel (tror ikke de skal medtages), mener bare, at du nok skal skrive p(CO) i stedet for bare CO, p(H2O) i stedet for H2O osv. :)


Skriv et svar til: Reaktionsbrøk, Y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.