Matematik

Parfumeflaske opgave

17. marts 2017 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Kan i hjælpe mig med denne opgave ! Please hjælp mig er helt blank
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2017 af sssk1998 (Slettet)

Brug din fantasi.


Svar #2
17. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Skal bare have hjælp med hvad målene skal være så det kan blive til 50 ml, ved ik hvordan man gør
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2017 af StoreNord

50 ml =50·10-3 liter-

Du kan designe en cylindrisk flaske med en højde på 5*radius

Så får du et rumfang på Pi·r2·h = 50·10-3  <=>
                                         Pi·r2·5r = 50·10-3  <=>
                                         Pi·r3·5 = 50·10-3           og så løser du ligningen med hensyn til r.

og finder højden ved at gange med 5.
                                           


Svar #4
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Hvordan finder jeg radius har svært ved ligninger forstår intet håber du kan hjælpe med en forklaring hvordan man gør

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2017 af StoreNord

Pi·r3·5 = 50                                                                        Vi skal vist se bort fra   (·10-3)

r^{3}=\frac{50}{\pi \cdot 5}\; \; \; \; \Leftrightarrow\; \; \; \; r=\sqrt[3]{\frac{50}{\pi \cdot 5}}


Skriv et svar til: Parfumeflaske opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.