Matematik

Bestem denne persons højde

19. marts 2017 af CarlJensen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har lidt problemer med opgave b.

Opgaven lyder

I en model for overfladearealet af en menneskekrop er

O=m^0,425*h^0,725* 0,007184

hvor O er personens overfladeareal (målt i m2), m er personens vægt (målt i kg) og h er
personens højde (målt i cm).

En anden person har et overfladeareal på 2,16 m2 og vejer 92 kg.

b) Bestem denne persons højde.

Det er den opgave jeg har et problem med

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af SuneChr

h skal isoleres:

h^{0,725}=\frac{O}{m^{0,425}\cdot 0,007184}

h=\left ( \frac{O}{m^{0,425}\cdot 0,007184} \right )^{\frac{1}{0,725}}
___________________
Vægten kan isoleres efter samme model.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2017 af StoreNord

O=m^{0,425}*h^{0,725}* 0,007184

- Første skridt er at ta logaritmen på begge sider.               Idet   log(ar)=rlag(a)


Svar #3
19. marts 2017 af CarlJensen0 (Slettet)

Tak for hjælpen har løst den nu


Skriv et svar til: Bestem denne persons højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.